donderdag 14 maart 2013

Duurzame groenten van maart


Deze groenten komen deze maand vers van de Hollandse akkers! Het zijn vooral kolen, bieten en wortels. En die passen nog prima bij het koude Hollandse weer van dit moment. 
Sommigen zijn heel bekend, anderen wat minder. Maar allemaal komen ze van dichtbij, zijn ze niet duur, in overvloed verkrijgbaar en ook nog eens goed voor het milieu. Bovendien passen deze groenten helemaal bij het jaargetijde en zorgt moeder natuur dus dat je met het eten er van precies de vitaminen binnenkrijgt die je bij dit weer nodig hebt. 
Maar ja wat kun je nu maken van een knolselderij? En Schorseneren en Savooiekool is dat nu wel zo lekker, hoor ik je denken. Jawel hoor, met een beetje creativiteit zijn deze goedkope groenten makkelijk om te toveren in een heerlijk gerecht. Dus print dit lijstje uit, stop hem in je tas en je weet bij de groenteman, markt, biologische winkel of supermarkt precies wat je duurzaam in kunt kopen. Vervolgens houd je deze blog in de gaten en dan weet je ook nog eens hoe je er snel en makkelijk een lekker gerecht mee op tafel zet. Ohh.. en bewaar de restanten van zo'n grote kool, want de volgende dag maken we er gewoon weer wat anders mee. Sterker nog, ik ga je later ook vertellen dat je van het loof van de wortelen ook nog wat lekkers kan maken. En dan ben je best goed bezig.

Aardappelen
Knolselderij
Koolraap
Pastinaak
Prei
Rode biet
Rode kool
Savooiekool
Schorseneren
Spitskool
Veldsla
Winterpostelein
Witlof
Witte kool
Wortel (peen en breekwortelen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten