zaterdag 16 maart 2013

Tijd voor salade!


Maartse zaterdagsalade met brie
Het is half maart en koud. De kachel loeit dag en nacht. We verlangen naar warme zomers met lekkere salades. Om alvast in de stemming te komen geef ik je hier het recept van een lekkere salade, die je lauwwarme serveert. Glaasje witte wijn erbij, kachel een graadje hoger, en ach je waant je al bijna in de zomer.



Voor 4 personen
Makkelijk te maken
Duur: 45 minuten

Ingrediƫnten
1 kleine pompoen
2 bieten
1 pastinaak
1 teen knoflook
1 el gehakte salie
2 stronken witlof
handje hazelnoten
250 gram brie
1 bosje winterpostelein
4 el oude balsamico azijn
4 el goede olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak, bietjes en de pompoen en snijd ze in kleine blokjes. Zorg dat de blokjes allemaal ongeveer even groot zijn, dan smaken ze lekkerder. Verdeel de pompoen, pastinaak en de bietjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper, gehakte salie en gehakte knoflook. Rooster de groenten ca. 35 min. in de oven. Was de witlof en de postelein. Verdeel de witlof in losse blaadjes. Snijd de brie in plakjes. Rooster de hazelnoten in een pan zonder boter en laat ze iets afkoelen. Verdeel de geroosterde groenten uit de oven samen met de witlofblaadjes en postelein nonchalant op de borden. Hak de hazelnoten grof en strooi ze over de salade. Leg bovenop een paar plakjes brie en besprenkel de salade met olijfolie en balsamico. Lekker met geroosterd (stok)brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten