zondag 28 april 2013

Kroningsgebak!



 Ik wilde dit weekeinde iets zoets bakken met het oog op de kroningsdag a.s. dinsdag. Het is wel leuk voor het aanwaaiende bezoek die dag een gebakje in huis te hebben. En zo kwam ik op het simpele idee om van bladerdeeg kroontjes te maken en die te vullen met custardpudding. Wil jij dit dinsdag ook lekker eten dan kun je als volgt aan de slag. Teken een kroontje dat binnen een vierkantje van 12x12 cm past op karton. (Zo groot is namelijk een plakje bladerdeeg.) Knip deze uit.


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi de bladerdeeg. Snijd het kroontje met de mal uit het deeg.
Bestrijk de helft van de kroontjes met eidooier en bestrooi daarna met suiker. De andere helft van de kroontjes laat je gewoon zo.
Leg de kroontjes op een bakplaat en zet ze een kwartier in de oven (check af en toe of de puntjes niet verbranden.

Maak intussen de custardpudding met melk, suiker en custardpoeder zoals op de verpakking staat vermeld. Laat deze afkoelen.


Vul de bladerdeegkroontjes met de koude pudding en bestrooi ze met poedersuiker.

Lekker!!

Je kunt ook nog lekkere aardbeitjes door de custardpudding doen. Ik heb het niet gedaan omdat ik vind dat het echte aardbeiseizoen nog moet beginnen! Ook kun je met oranje fondant nog een kleurige bovenkant maken.
Veel plezier !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten