vrijdag 26 april 2013

Makreel uit de Noordzee


(T)Huisgerookte makreel met worteltjes en gebakken aardappels

Gisteren had de visboer de eerste makrelen uit de Noordzee binnen!
Ze zijn nog een beetje klein, maar aangezien ik dol ben op makreel, neem ik dat voor lief.
Ik besloot ze gisteravond te gaan roken in mijn DeMeijere rookpan.
Dat gaat zo. Je verwarmt de pan. Checkt door er een druppel water in te gooien of hij warm genoeg is. Ja: als de druppel meteen wegspat. Nee: als de druppel opgenomen wordt. Bij ja doe je wat rookmot in de pan, dekseltje met gaatjes er op, rooster erover en visjes (op een beetje folie) er op. Deksel er op en al naar gelang de grootte van je vis roken. Zet wel de afzuigkap goed aan, want anders ruikt je huis dagen naar vis en rook.


De groenteboer had heerlijk verse worteltjes, dus die gingen er bij met wat bieslook uit de tuin!


De aardappeltjes even gebakken in roomboter met salie…..heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten