donderdag 5 september 2013

Courgettesoep



Ik heb in mijn tuin een joekel van een courgetteplant. Na de vakantie lagen er nog 2 grote courgettes te wachten.  Een deel ervan gaat in de soep! Heerlijk als lunchgerecht of soepje voor je hoofdgerecht.

Ingrediƫnten
1 courgette
1 ui fijngesnipperd
1 teen verse knoflook
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 el oregano
1 liter verse bouillon of 2 bouillonblokjes en 1 liter water
100 gr uitgebakken biologische spekjes
peper en zout
Bereiding
1)Fruit de ui en knoflook 1 minuut aan in een flinke hoeveelheid olijfolie en voeg de kruiden toe.
2)Was de courgette, haal de boven- en onderkant er af en schaaf hem in plakjes. (ik doe dat altijd gewoon met de kaasschaaf)
3)Voeg de courgette toe en roer goed door
3)Voeg dan de bouillon of de bouillonblokjes & water toe.
4)Pureer, na 10 minuten koken, de soep met een staafmixer.
5)Doe een eetlepel spekjes in een kom en schep daar de soep over. 
Garneer eventueel met wat oude geraspte kaas.
Lekker met vers stokbrood.

Ik combineer de soep graag met de spekkies, maar je kunt ook denken aan stukjes gerookte vis of garnaaltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten