vrijdag 20 september 2013

Easy Friday cooking


Het was best een druk daggie vandaag.............


 Eerst met de trein naar Amsterdam  voor een afspraak met Marloes van Buro Pretzel die héle leuke grafische ontwerpen maakt!

Toen foto's gemaakt op de Dappermarkt voor dit blog & mijn kookboek....

En meteen maar even kaas gekocht voor vanavond........






en eitjes............


Toen naar Hilversum voor 2 afspraken....
                                                                    terug naar huis met de trein, thuis alle foto's bewerkt...........

En dan spaghetti Carbonara maken. Makkelijk, snel en ik maak ze er thuis heel blij mee.
Vandaag heb ik effe geen puf om zelf pasta te maken dus die komt van fabrikant De Ceccho.
Affijn je zet een pan water op en kookt er de spaghetti in volgens de aanwijzing op de verpakking.
Of je kookt het net als ik op de duurzame manier. Dat betekent dat je: zodra het water kookt, de pasta toevoegt. Zodra de pasta ook kookt voeg je 1 tl zout toe en zet je je kookwekker op 2 minuten. Na die 2 minuten draai je het gas uit en laat je de spaghetti in het hete water liggen zolang als de aangegeven kooktijd op de verpakking (zal 10-11 minuten zijn). Kijk dat scheelt weer 8-9 minuten het gas vol aan! Da's beter voor het milieu en je portemonnee niet te vergeten!

Dan heb je ondertussen mooi tijd om biologische spekkies te snijden. Biologisch? Ja, want van het biologisch varken wordt de staart tenminste niet gecoupeerd. (van het scharrelvarken dus wel!!) en hij heeft meer ruimte en beter voer!
Spekjes bakken in de koekenpan.

                                   eitjes klutsen, peper en zout erbij en Italiaanse kruiden.
                                                     
                                    Parmezaanse kaas erboven raspen en nog effe goed roeren.

Pan spaghetti afgieten, spekjes en scheut olijfolie toevoegen en nog even een halve minuut opwarmen.
Gas uitdraaien en heel snel het eimengsel erdoor roeren. Zorg dat het smeuïg blijft en niet stolt.
Op de borden doen, nog wat geraspte kaas erover en klaar!



 En natuurlijk gebruik ik geen room, want dat hoort niet in dit recept.
 En wat betreft de vitaminen? Nee vandaag even niet!
Lekker glaasje rode wijn erbij? Ja dat wel! Pffffffffff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten