vrijdag 13 september 2013

Wat je met restjes groen kan doen!

Gisteravond had ik geen idee wat ik zou gaan koken. De inhoud van mijn koelkast was slechts een wirwar van groenten die allemaal al deels gebruikt waren. Dus een courgettegerecht of een bietjesmaaltijd zat er niet meer in.
Affijn met een beetje creativiteit kwam er een lekker en simpel ovengerecht tevoorschijn. Ik heb hem de ovenschotel september' genoemd, want hij zit vol met de groenten van deze maand:
1/2 courgette in blokjes, 2 bietjes geschild en in blokjes, 2 moesappeltjes geschild en in blokjes, 1/2 flespompoen geschild en in blokjes, een stukje Hollandse kaspaprika in stukjes, 10 vastkokende aardappels gewassen en in blokjes gesneden, 5 tenen knoflook, 2 uien in ringen gesneden. Uit de tuin kwamen nog 3 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 5 salieblaadjes en 2 el gehakte oregano. Daar gingen 3 in stukken gesneden biologische saucijzen bij,  een flinke scheut olijfolie, zeezout en peper. 45 minuten op 180 graden en klaar was kees! Zo makkelijk kan het zijn! De koelkast is weer overzichtelijk, ik heb niets weg hoeven gooien. 
                                                                                
Zelfs niet de pompoenpitten. Want die heb ik even meegeroosterd in de oven. Na 10 minuten heb ik ze er uit gehaald en bestrooid met wat zeezout. Zo heb je weer gratis een lekkere, gezonde snack voor tussendoor. 

O ja, de schillen van de biologische appel heb ik nog even in de oven gelegd nadat ik die uit had gezet. Zo konden ze op lage temperatuur goed drogen. Daarna hak je ze in kleine stukjes en kun je er thee van maken. Moet je wel alleen met biologische appels doen, anders eet je al die pesticiden op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten