maandag 23 september 2013

Wat te doen met een pompoen?



 
Ik was dit weekeinde in de biologische tuin van hoeve Ravenstein in Baarn. En daar lagen de pompoenen te pronken. Zoonlief wilde daarbij graag even bewijzen dat hij zo'n joekel wel kon tillen.
Nou en dit is het bewijs dat dat gelukt is!

Tja, en wat doe je dan met zo'n ding? Vandaag maken we er een vegetarische pompoentaart mee!


Men neme:
3 uien
500 gr pompoen
boter
8 vellen bladerdeeg
4 eieren, losgeklopt
100 ml slagroom
200 gr fetakaas
2 el fijngehakte rozemarijn en tijm
1 el fijngehakte salie
Bereiding:
1)Verwarm de oven voor op 180 graden.
2)Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien.
3)Schil de pompoen en snij hem in blokjes van 2 cm. Verwarm wat boter in en pan en doe daar de blokjes pompoen in. Bestrooi met zout en peper en de kruiden en laat op matig vuur sudderen tot de pompoen zacht is.
4)Snij de uien in ringen. Verwarm een koekenpan met boter en voeg de uien toe. Laat ze zachtjes bruin worden, maar let op dat ze niet verbranden. 
5)Vet een springvorm van 22 cm doorsnee in met boter en leg de vellen deeg er in. Laat de uiteinden over de vorm hangen. Pureer de pompoen met een pureestamper.
6) Meng de gekarameliseerde uien met de zacht geworden pompoen, de eieren, de slagroom en de geitenkaas.
7)Doe alles in de springvorm. Vouw het deeg terug over het mengsel, leg bladerdeeg op het midden van de taart en bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei. Bak de quiche ongeveer 25-45 minuten (tot de eieren gestold zijn en het deeg goudbruin is). Haal de vorm uit de oven verwijder de rand en serveer direct.

foto Groente&Fruitburo



Geen opmerkingen:

Een reactie posten