donderdag 31 oktober 2013

Happy Halloween!

Het is vandaag Halloween. Een feestdag die in Nederland in opkomst is, maar vooral gevierd wordt in Ierland, Engeland, Amerika en Canada. Het feest komt uit Ierland en was een Keltische oudjaarviering. 
De Keltische kalender loopt namelijk tot 1 november.  Op 31 oktober is het dus oudjaarsavond. De Kelten geloofden dat op die dag de geesten, van alle mensen die overleden waren, in het nieuwe jaar terug zouden komen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. 
Om die boze geesten te verjagen droegen ze maskers. En nog steeds is het de de bedoeling dat met magie en horror de kwade geesten worden verdreven. Maar eigenlijk is het natuurlijk een heel onschuldig feest waarbij kinderen ‘s avonds verkleed langs de deuren gaan met een uitgeholde pompoen als lampion. De naam is afgeleid van All Hollows Eve, ofwel Allerheiligenavond. Speciaal voor deze gelegenheid verzamelde ik de leukste horrorkoekjes en snoepjes. Kijk en huiver!

Peren veranderen in monsters met een paar rozijnen en zilversen parelsnoepjes (waarmee je ook taarten decoreert) 
Marshmellows gedompeld in gesmolten chocolade en bewerkt met jam.
heksenvingers
Het recept voor de heksenvingers vind je op de site www.allreceipes.nl


Het recept van deze skeletten-cakejes  zijn te vinden op de site www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2012/10/halloween-brownies-met-skelet.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten