dinsdag 1 oktober 2013

Hoe maak je verse pesto?


In mijn tuin staan nog 2 grote struiken basilicum. De groene basilicum is bijna uitgebloeid en dus is het beter nu de blaadjes te plukken voor ze er af liggen. Een mooie gelegenheid om een potje verse pesto te maken.


Daarvoor gebruik je 50 gram basilicumblaadjes. Die maal je in een keukenmachine met 2 tenen knoflook en 1 tl zout. Voeg dan 1 eetlepel pijnboompitten toe en maal nog een keer. Rasp dan 6 el (90-100 gram) parmezaanse kaas en voeg die toe. Roer goed door en voeg dan 100 ml olijfolie toe.Roer nogmaals goed door en klaar is kees!
Alleen nog wat pasta koken en je hebt een heerlijk voorgerecht of maaltijd. Buono appetito! Je kunt het ook in een gesteriliseerd potje bewaren. Het blijft zeker een paar dagen goed.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten