vrijdag 4 oktober 2013

Hoe maak je verse rode kool?


Rode kolen in de mand bij Hoeve Ravenstein
De regen vanmorgen bracht me al vroeg in herfstige stemmingen en dus dacht ik ineens aan rode kool! Tja, je kunt maar ergens mee bezig zijn.
Affijn niemand maakt deze kool nog zelf klaar tegenwoordig, want hij zit ook in van die handige potjes en zakjes. Maar toch gaat er niets boven zelf maken. Dan kun je je eigen smaakjes toevoegen. Vandaag ga ik voor steranijs één van mijn favoriete specerijen en ik heb hem nog nooit eerder gecombineerd met rode kool.

-->Rode kool is nu trouwens echt supergoedkoop bij de groenteboer!

steranijs
                 Dit is steranijs. Je vindt hem niet in de supermarkt, wel bij mijn groenteboer!
Haal eerst de witte nerf uit de onderkant van de kool.

<---------Zo dus !

Dan snij je de kool in reepjes -->

Die was je even in een vergiet en dan hevel je de reepjes over in een pan. Daar heb ik 2 stuks steranijs bijgedaan en een bodempje water, peper en zout, blaadje laurier en een lepel appelstroop! Dat heb ik een uurtje laten pruttelen.
Daarna heb ik twee appels geschild en in blokjes gesneden en toegevoegd aan de rode kool, samen met 2 plakjes verkruimelde ontbijtkoek. Dit heb ik nog 10 minuten laten pruttelen en toen op smaak gebracht met wat zout en peper en klaar! Ehhh oh nee, ook nog even de laurier en de steranijs eruit vissen!
 Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Mmmm ja rode kool maar dan als sapje/limonade gecombineerd met appel,sinasappel en druiven uit de sapcentrifuge. Gingen van weekend al 2 rode kolen alleen al doorheen met het logeren hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt ook heel goed! Ik zit ook te denken aan een sapcentrifuge, heb je nog een aanbeveling voor een goede?

    BeantwoordenVerwijderen