dinsdag 15 oktober 2013

Hoe maak je zelf Piccalilly saus?

Als ik iets lekker vind dan is het wel zelfgemaakte Piccalilly saus. Groenten ingemaakt in een zoetzure mosterdsaus mmmmmm echt heel lekker bij je stamppot, je bruine bonen schotel, patat, op de boterham of als borrelhap. Ik doe de saus in een oude conservenpot. Met een mooie sticker en een leuk doekje er op doet zo'n lekker potje ook prima dienst als origineel cadeau! Heb je ook eens zin in eigen Piccalilly? Zo maak je het:

Snij 500 gram groenten zoals wortel, bloemkool en boontjes klein. Je kunt nog meer soorten toevoegen die je toevallig over hebt, maar neem in ieder geval deze. Was ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
Doe ze dan in een lage schaal en bestrooi ze ruim met zeezout. Zet afgedekt een dagje in de koelkast.
gesneden groenten in het zout

Haal de groenten uit de koelkast en doe ze in een bak koud water om te ontzouten.
Gooi ze na een uur in het vergiet. Voeg 2 el zilveruitjes toe die je doormidden hebt gesneden!

Breng in een pan 2 dl ciderazijn, 5 dl witte wijn, 1 tl geraspte gemberwortel, 50 gr suiker, 2 tl kurkuma, 2 el mosterdpoeder, 150 gr scherpe mosterd (Colman's is mijn favoriet) aan de kook.
Mosterdsaus

Voeg de groenten toe en kook even mee. Voeg 2 el maizena toe en roer goed door. Je krijgt nu een dikke saus.

Doe de saus in een grote conservenpot die je eerst 10 minuten gekookt hebt in water.

Draai de deksel (die je meegekookt hebt in het water) er op en zet de pot op zijn kop weg. Dan trekt hij goed vacuum. Zet de pot nu een maandje in de koelkast voordat je hem opent.....nog even geduld dus...........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten