vrijdag 25 oktober 2013

Hutspot met appel en zoete uien!


Het was gisteren gewoon prijsschieten met de camera. Het ene na het andere mooie plaatje drong zich op. De lichtinval was rond een uur of 2 echt super! Maar ja, op de regenachtige woensdag had ik bedacht om donderdag hutspot te gaan eten, want het zou vast wel weer zo'n druilerige dag worden die gewoon vraagt om een degelijke stamppot. Maar nee dus, het werd prachtig weer. Dus pastte ik de hutspot gewoon aan en kreeg ie een zoet  smaakje door appels en gekarameliseerde uien!

Doré is een superkruimige aardappel en dus heel geschikt voor stamppot!

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, zoals 
<-Doré
750 gr winterpeen
3 Cox Orange appels
4 grote uien
1 (grote) rookworst
1 laurierblaadje
 echte roomboter
 peper en zout






Bereiding
1)Schil de aardappelen, was ze goed schoon en snij ze in blokjes.
2)Schil de wortelen en appels en snij ze in blokjes.
3)Snij de uien in ringen.
4)Doe de aardappelen, wortelblokjes, appelblokjes en de helft van de uien samen met het laurierblaadje in een pan. Voeg een bodempje water toe en breng aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je1 tl zout toe. Laat vijftien minuten pruttelen
5) Fruit in een andere pan de overige ui-ringen heel langzaam in een flinke klont roomboter. Zorg dat de ui-ringen langzaam caramel-kleurig (en dus lekker zoet) worden.
6)Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking (of aanwijzing slager)
7)Giet de hutspot af, verwijder de laurier en stamp alles fijn. Voeg zout en peper en een  klont roomboter toe en roer goed door.
8)Verdeel de hutspot over de borden, leg er de zoete ui-ringen en een stuk worst op!

Voila!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten