maandag 7 oktober 2013

Spruitjes maar dan heel anders.........


foto Groente en Fruit Buro
Ik haalde vandaag lekker een zak spruitjes bij de groenteboer. Slechts 59 cent! Ongelofelijk. Helemaal als je bedenkt dat je nog meer van de spruit kan eten dan je denkt.
De spruiten meteen schoongemaakt en dan hou je dit altijd over.

Meestal gooi je de buitenste blaadjes weg, maar dat hoeft niet, want je kunt er een salade mee maken!
Hoe? Nou je snijdt de harde kern eraf. Die gooi je wel weg samen met de bruine blaadjes.
Dan houd je allemaal losse blaadjes over en die blancheer je 2 minuten in kokend water.
Dan gooi je ze in een vergiet en laat je de blaadjes afkoelen en zet je ze in een gesloten bakje in de koelkast.
De volgende dag doe je er een gesnipperde appel, wat gestampte hazelnoten en stukjes zachte geitenkaas doorheen. Je druppelt er wat goede olijfolie en balsamico azijn overheen en voila je hebt een heerlijke, gezonde lunch!
Ik maak het morgenmiddag ook en dan plaats ik de foto, ok?

O ja en de hazelnoten heb ik gisteren in het bos geraapt. Veel waren het er niet, maar toch. Voor de salade is het voldoende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten