dinsdag 22 oktober 2013

Zomerse plaatjes.........en appelcharlotte!


Volgens het KNMI ging de temperatuur vandaag een record breken.... Zo ver kwam het net niet, 
maar uiteraard was deze waarschuwing alle reden om vanmiddag op de fiets te stappen en te genieten van het zomerse oktoberweer. Camera mee en plaatjes schieten! Deze cameragenieke schapen poseerden gedwee. Zo ook de zwanen, wilde konijnen, koeien en meerkoeten die ik tegenkwam. Ze zouden je bijna doen vergeten dat er ook nog gekookt moet worden. En in het kader van 'hoe houd je je kids bezig in de herfstvakantie' hier nog een baktip. Kom je ook meteen van je oude krentebrood af. Wat wil je nog meer!

Je kent het wel; je trekt 's ochtends wat krentenbrood uit de zak en dan is het ineens een beetje droog en taai......balen dus. Nu kun je dat
A: toch opeten (heel goed) 
B: weggooien (tssss) 
C: er wat lekkers mee maken zoals mini appelcharlottes van (oud) krentenbrood (lekker en duurzaam!)

Wat je nodig hebt:

8 sneetjes (oud)krentenbrood
roomboter
2 zoetzure Elstar appels 
2 biologische eieren*
½ lt melk of gezoete sojamelk
kaneel
citroensap
honing
4 ramequins (kleine schaaltjes)



*Ze zijn wat duurder, maar de leghen kan lekker naar buiten, heeft geen geknipte snavel en krijgt lekkere biologische granen te eten. Dat is de gewone en de scharrelkip niet gegund!


Bereiding
1)Verwarm de oven voor op 170 graden graden.
2)Schil de appels, snij ze in blokjes en verwijder het klokhuis.
3)Klop de eieren los met de melk en citroensap.
4)Verwijder de korstjes en besmeer de sneetjes krentenbrood dun met roomboter. Haal de boterhammen even door het ei-mengsel.
5)Beboter de ramequins en leg een stukje brood op de bodem. Bedek ook de zijkanten met het krentenbrood. Vul ze verder op met de stukjes appel.
6)Vermeng de rest van het ei-mengsel met de honing en de kaneel en verdeel dat over de vier bakjes. Dek ze af met aluminiumfolie en plaats ze in de oven.
7)Haal na 10 minuten het folie weg en bak nog 5 minuten 

En dan krijg je dit: Heeeeeel lekker met een bolletje vanille-ijs. En laat het daar nou precies het weer voor zijn!! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten