zaterdag 9 november 2013

Supermakkelijke appeltaart


Tijdens het druilerige weer vorig weekeinde besloot ik creatief aan de slag te gaan met oude spijkerbroeken, oud tentdoek en zo'n oude postzak die ik ooit gekocht had, maar nog nooit iets mee gedaan. In een woonwinkel had ik namelijk prachtige kussens gezien van spijkerstof, maar ze waren tamelijk onbetaalbaar. Toen de regen met bakken uit de lucht kwam, en naar buiten gaan dus geen optie was, ben ik aan de slag gegaan om de kussens die ik gezien had na te maken. En dat beviel zo goed, dat ik ook maar meteen een nieuwe hoes voor de poef heb gemaakt. Zo was de woonkamer meteen gerysteled en dat moest gevierd worden!

Maar ja, veel tijd om een lekkere taart of koek te bakken was er niet over en dus verzon ik een supermakkelijke appeltaart. Zo gepiept en lekker bij de koffie.

Ik zette de oven aan op 200 graden en ontdooide een pakje bladerdeeg. Die heb ik gelukkig altijd in huis om saucijzenbroodjes, hartige taarten en appelflappen mee te kunnen maken.

Ondertussen schilde ik een paar Elstar appels. Heerlijk zijn ze nu zo vlak na de oogst (september/oktober)
Foto groente en fruit buro

Daarna vette ik een siliconenvorm in. Wat een heerlijke uitvinding.
Nooit meer die roestige blikvormen!

Bedekte de vorm met het bladerdeeg.
Vulde die daarna met stukjes appel, gehakte hazelnoten en rozijnen en bedekte de bovenkant weer met bladerdeeg.
Die bestreek ik met ei en bestrooide ik met suiker.Dat ging een half uurtje de oven in en klaar is de supergrote appelflap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten