zaterdag 28 december 2013

kerst kliekjestip!



Ik had deze kerst mijn eigen eet-recencent aan tafel. Gewapend met schrift kreeg ik na elke gang een epistel over hoe het er uit zag en hoe het smaakte. Gelukkig kwam ik er (weer) goed van af!

Maar ja dan heb je altijd weer wat over. En wat doe je er mee? Wegooien ? Nee dus!
Hier een handige tip voor als je wat kip- of kalkoenvlees over hebt.


Kalkoen of kip over? Maak er ragout van!

Snijd het vlees in kleine stukjes.
Maak ongeveer een 1/2 liter bouillon.
Neem 25 gr boter en smelt die langzaam in een pannetje.
Let op het mag niet bruin worden of bruisen.
Voeg als alle boter gesmolten is 25 gr gezeefde bloem toe en roer meteen goed door.
Voeg de bouillon toe en roer weer goed door.
Voeg tenslotte het vlees toe.


Heb je broodjes over? Mooi.

Hol de broodjes uit, zet ze even in de oven en gebruik ze daarna als ragoutbakje.
Vul de broodjes dus met de ragout en knip er evt. wat kruiden zoals peterselie of bieslook over.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten