maandag 20 januari 2014

Stoofpeertjes, jammie!



Er komt niet heel veel fruit van ons land nu, maar dat geeft niks, want het is weer stoofperentijd. Ohh en ik vind ze zo heerlijk. En je huis ruikt zo lekker als je ze kookt!! Vandaag geef ik je een stoofperenrecept met een twist. Mijn geliefde steranijs voegde ik er aan toe. Dat is niet alleen lekker, maar steranijs is ook nog eens supergezond. Het zit namelijk in antigriepmiddelen als Tamiflu. Tel uit je winst. Gezond, lekker, goedkoop en helpt je tegen de griep. Doen zeg ik. Steranijs is trouwens te koop bij de kruidenkraam op de markt, goede groenteboer en bij toko's.

8 stoofperen schillen, maar het stokje eraan laten.
Vraag je je af welke stoofpeer je moet nemen? Neem de Hollandse Gieser Wildeman.
Vernoemd naar meneer Gies Wildeman die deze peer ooit kruiste uit andere perensoorten. Mensen vonden hem zo lekker dat hij nu de bekendste stoofpeer van Nederland is.
Doe de peertjes in een pan en giet er
Half litertje rode wijn en een kwart liter water bij.
Voeg 1 kaneelstokje, 1 steranijs en een scheut Port of Sherry PX toe.
Lekker een uurtje laten pruttelen tot de peertjes rood en zwacht zijn.
Smullen maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten