donderdag 2 januari 2014

Zalige zelfgemaakte zuurkool!!


Jaaaaaaaah het is gelukt.
Met oudjaarsdag is de zuurkoolemmer open gemaakt en kwam een heerlijke zachte zuurkoolgeur me tegemoet.
Vervolgens heb ik de kool samen met nog wat wijn en laurier lekker laten pruttelen.

's Avonds heb ik hem opgediend met puree, gekarameliseerde uien, portsaus en overheerlijke gerookte eendenfilet van slager Moorselaar.
Het was zo lekker dat ik bijna vergat om een foto te maken. 
Die is dan ook wat minder goed gelukt!
Dus ik zeg kom op. Haal wat witte kool bij de groenteboer en ga aan de slag!
Het recept vind je hier op mijn blog!
De kool wordt lang niet zo zuur als dat je hem uit een pakje eet en daar waren de meeste gasten erg blij mee. 

Bij deze vertel ik je nog hoe ik de uien karameliseer:
Snijd de uien in dunne ringen. Doe een klont roomboter in een pan die je al even op het vuur verwarmd heb. Zet het uur lager en doe de boter er in. Laat de boter lekker bruisen en doe dan de uien erbij. Laat ze op heel zacht vuur in ongeveer een kwartier lekker zacht, maar niet bruin worden. Proef de uien. Als ze lekker zoet en zacht zijn is je missie geslaagd. Deze uien combineren heel goed met vlees en maken de zuurkool ook wat zoeter.

De portsaus maakte ik door de jus van de eend in te laten koken met een glaasje Port en daarna deed ik er een klont roomboter bij. Toen deze gesmolten was deed ik de staafmixer heel even in de saus en goot een eetlepel ervan over het gerecht. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten