woensdag 16 juli 2014

Zomerse voorbereiding op de winter!

Brandnetelthee

In mijn tuin zijn momenteel wel wat brandnetels te vinden. En aangezien ze er niet heel fraai uit zien en ook nog eens prikken zou je geneigd zijn ze er uit te trekken en meteen in de kliko te gooien, maar wacht..... brandnetels zijn heel gezond. Vooral straks in de winter als je weer lekker loopt te snotteren. Dus hier is mijn tip.
Brandnetels

Pak een paar tuin- of keukenhandschoenen, pluk de blaadjes van de brandnetel, doe ze in een schaal en laat ze drogen.Voor het drogen heb ik de volgende tip: Drogen doe je het best bij 40-45 graden. Met de warmte van nu zou je ze dus buiten in de zon kunnen proberen te drogen. Maar dan heb je kans dat er beestjes in vliegen of dat je ze vergeet binnen te halen als het effe regent. Nu zat ik laatst in mijn autootje te puffen van de hitte en bedacht dat mijn auto de perfecte droogtemperatuur heeft. En het is lekker droog in mijn auto. Affijn ik gebruik deze weken mijn auto dus als droogplek voor mijn kruiden. Gaat perfect! Na 2 daagjes zijn mijn brandnetels droog en gaan de blaadjes in een schone jampot. Die gaat nu de kast in, want ik drink nu nog even geen brandnetelthee, maar wel Citroenmelisse en Citroenverbena thee. Daar kun je trouwens ook heerlijk een ijsthee mee maken. Daarvoor doe je een handvol blaadjes in een theepot. Vul aan met gekookt water. Laat dat lekker trekken en ook afkoelen. Zet je theepot in de koelkast en de volgende dag heb je de hele dag lekkere, gezonde ijsthee. Verbena werkt ook nog eens kalmerend en melisse is goed tegen spanningen.
Citroenverbena

Citroenmelisse


1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site mytaste.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.mytaste.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen