donderdag 28 augustus 2014

We zijn weer thuis!Helaas de vakantie zit er weer op en kwam in ons geval helaas ook nog wat eerder ten einde wegens een gebroken arm van zoonlief tijdens de vakantie. Thuis in Nederland word je dan ook nog eens op een bak regen van heb ik jou daar getrakteerd. Niet echt een vrolijke thuiskomst dus, maar ja het is niet anders en gelukkig heb ik weer de lekkerste wijnen, olie, pasta en kaas meegenomen uit Italië dus we komen het najaar wel weer door. En dit keer had ik ook nog eens heel veel verse ingrediënten mee, want die kreeg ik van een hele lieve Italiaanse die mijn interesse voor het koken zo leuk vond dat ik een grote tas met verse groenten uit haar moestuin kreeg. Thuis heb ik er heerlijk mee gekookt.
De tomaten sneed ik in kleine stukjes en kookte ze samen met rozemarijn en tijm in en haalde ze door de passeerzeef zodat ik een lekkere tomatensaus had. Die heb ik vervolgens in een plastic (water)fles meegenomen naar Nederland.

De courgettes: in Italië eten altijd kleine courgettes , want die hebben meer smaak. En dat geldt trouwens ook voor de aubergines! Deze waren lang niet zo bitter als de Nederlandse!

'Funghi' uit de moestuin, das ook andere koek hoor! Ik heb ze verwerkt bij een stukje vlees en in omeletten.

 Tenslotte maakte ik met de groenten en de zelfgemaakte tomatensaus een heerlijke vegetarische Bolognesesaus. Het recept hiervan is vanaf 15 september te lezen in mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek! Verkrijgbaar in praktisch alle boekhandels en op internet.
 
Vanaf morgen heb ik meer recepten en tips voor je !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten