woensdag 24 september 2014

Perenbrood met hazelnoten & chocolade

Jaaa we zijn er weer. Het was even heel druk met het afmaken van Het Hollands Maandkookboek en mijn werkzaamheden bij Melk en Honing (NPO 2 woensdagavond 19.20u). Maar ik heb weer een boel nieuwe recepten bedacht. Dus lees en geniet. 
Mijn perenboom
Eindelijk na 7 jaar is het gelukt. Er groeien peren aan mijn 2 perenboompjes in de voortuin. Na jaren geteisterd te zijn door de perenpokken, met als gevolg bruine, slappe bladeren in de zomer, kwamen er dit voorjaar eindelijk bloemetjes aan de boompjes en die zijn warempel nog veranderd in peren ook. Affijn toen dacht ik, daar ga ik eens perenbrood van maken. Met hazelnoten, want die groeien in het plantsoen vlakbij mijn huis (en niemand die er iets mee doet!!) en een beetje chocolade is natuurlijk ook altijd lekker!

Benodigd:

2 peren, geschilt en geraspt
500 gr bloem
1,5 el bakpoeder
150 gr suiker
100 gr rozijnen
  50 gr geraspte chocolade
200 gr hazelnoten
1 tl zout
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl kaneelpoeder
langwerpig (brood)bakblik
 
Eigen oogst hazelnoten

Bereiding

1) Meng de perenrasp en rozijnen met de suiker en zet 4 uur weg.
2) Warm de oven voor op 180oC.
3) Perenmengsel en knijp een beetje uit.
4) Zeef de bloem boven het perenmengsel en roer goed door elkaar. Voeg
daaraan de bakpoeder, kruidnagelpoeder, kaneel, chocolade en hazelnoten toe.
5) Roer geleidelijk er doorheen en kneed daarna goed door.
6) Leg het deeg in een langwerpig bakblik en zet het 1 uur in de oven.
7) Prik dan in het deeg. Als er niks op je vork achterblijft is het deeg gaar.

8) Anders zet je het nog 15 minuten in de oven.
Perenbrood!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten