dinsdag 28 oktober 2014

Lekkere kaasflappen


De herfstvakantie is weer achter de rug. Voor mij een week waarin ik weinig gekookt heb, maar lekker veel uit eten ben geweest. Zo heb ik superlekker gegeten bij Het Postkantoor in Hoogeveen. Een grand caf├ę met bioscoop dat er van binnen echt prachtig uitziet en ook nog eens lekker, vers bereid eten serveert. Echt super! 

En in Amersfoort belandden we bij een piepklein Engels bakkerijtje Queens Bakery waar we heerlijke scones en carrotcake hebben gegeten bij een heerlijke kop thee van Betjeman&Barton. 

Maar goed, ook thuis moest er wat gegeten worden natuurlijk. Maar omdat we zo veel op stap waren, maakte ik een heel eenvoudig maar o zo lekker hapje: kaasflappen.

Wat heb je nodig?

Plakken bladerdeeg
Stuk van je favoriete harde kaas
Handvol noten
1 losgeklopt ei

Hoe maak je het?

1) Ontdooi het bladerdeeg en zet de oven op 200 graden.
2) Maal de noten fijn.
2) Snijd een plak kaas van 0,5 cm dikte. Pak een plakje bladerdeeg en snijd de kaas zo op maat dat die de helft van het bladerdeeg bedekt.
4) Bedek de kaas met 1 el geraspte noten.
5) Kwast de lege helft van het bladerdeeg in met het losgeklopt ei.
6) Vouw het deeg dubbel, of vouw hem als een appelflap in een driehoek, en druk aan de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en doe de flap(pen) in de oven.

7) Bak ongeveer 10-15 minuten totdat het deeg goudbruin en opgezwollen is.

Je kunt de kaasflap eten als vervanger van een stukje vlees bij je vega maaltijd. Of zoals ik deed bij een bordje overheerlijke pompoensoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten