maandag 10 november 2014

Special Duck!


                                          Gepekelde en gerookte eend met zuurkool
                                                   & groene kool & puree!Vorig weekeinde had ik eters op bezoek en in mijn enthousiasme kocht ik iets te veel eendenfilets bij de slager. Op het laatste moment besloot ik er 'eentje' in de diepvries te leggen.
Dit weekeinde waren we maar met zijn drietjes en had ik zin om eens te experimenteren met mijn eendenfilet. Ik legde hem in een flinke laag zout en kruiden met een gewicht erop en liet hem 2 dagen in de koelkast liggen. Het resultaat na twee dagen was een heerlijk stukje eendenham! Goed afspoelen onder stromend water en dan zo uit het vuistje eten! Heerlijk.

Maar ik besloot een deel van de filet ook nog te gaan roken in mijn rookpan van de firma deMeyere. Een aanrader voor iedereen die thuis eten wil roken, maar zo'n rookoventje niet zo ziet zitten. Deze pan is een stuk robuuster en je kunt er ook nog in stomen als je wil.
Affijn ik rookte de 'eendenham' heel eventjes en jammie wat was dat lekker. Hmmm waar zou ik dat nou eens mee combineren. Met de groene kool of de zuurkool? Weet je wat allebei.

Ik blancheerde wat bladeren groene kool en zette de naturel zuurkool op met wat witte wijn, honing en komijnzaad. Ondertussen maakte ik een aardappelpuree.
Ook kookte ik wat rode wijn in met een kaneelstokje, wat honing en aceto balamico.

Op het bord legde ik eerst het blad van de groene kool. Daarop ging een toef aardappelpuree. Daarop weer de zuurkool en on top; the smoked duck! Lekker wat van de rode wijnsaus erover en klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten