maandag 1 december 2014

Hoe maak je Pompoenjam?


                                 Tip voor de feestdagen!

                             Pompoen met sinaasappeljam!

Ik had laatst toch aardig wat pompoen over en had zin om er eens mee te experimenteren. Ik vond het recept van pompoenjam met citroen. Maar die laatste had ik niet in huis. Wel een sinaasappel, dus besloot ik die te gebruiken. Terwijl ik aan het koken was maakte ik de jam, want het is supersimpel.

Wat heb je nodig?
½ pompoen zonder schil en in blokjes
de schil van 1 sinaasappel (dungeschild zonder het wit er aan)
het sap van 1 sinaasappel
100 gr suiker
1 tl kaneel

Foto Groentenfruitburo


Hoe ga je te werk?
Doe de pompoen samen met de schillen in een pannetje en voeg een scheutje water toe.
Breng aan de kook en laat pruttelen tot alles zacht is.

Voeg als de pompoen zacht is de sinaasappelsap, suiker en de kaneel toe. 
Kook nog even goed door tot je een lekkere smeuïge massa hebt.

Zet het vuur uit.
Kook een leeg jampotje in 5 minuten in kokend water ( de deksel ook!)
Zet die op zijn kop op een schone theedoek.
Vul na 5 minuten afkoelen het potje met de pompoenjam, draai het deksel vast en zet op zijn kop weg!

De jam is echt heerlijk, dus ik ga hem met kerst bij een kaasplankje doen. Het is een heerlijke zoete tegenhanger voor de kaas en smeert makkelijk uit op een toastje!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten