maandag 2 februari 2015

Maak je eigen Kaas-pops!


Laatst vond ik bij de Kringloop een boek over cakepops maken. Aangezien deze trend tot nu toe aan me voorbij gegaan was, werd ik toch nieuwsgierig naar dit fenomeen en besloot het boek mee te nemen. Meteen werd me duidelijk waarom ik de trend niet opgepikt had. De basis van het maken van de cakepop met verkruimelde cake is niet zo moeilijk. In de winkels werd je omver geblazen met machines, stokjes en wrakkers om cakepops te maken, versieren en in te pakken. Maar de moeilijkheid van deze cakeballetjes zit hem in het aanbrengen van het jasje gekleurde chocolade.
Ten eerste  vind je die candymelts, een rare naam trouwens voor gekleurde chocolade, niet in de winkels als Xenos die wel al die apparaten, stokjes en fondant verkopen. Maar deze dure chocolade is alleen bij gespecialiseerde webwinkels te koop. Tja, en om voor alleen die chocolade nou helemaal een bestelling te gaan doen.... Bovendien ziet het er heel erg nep uit en hoorde ik alleen maar berichten om me heen van mensen die enorm liepen te worstelen om die chocolade netjes om het bolletje te krijgen.
Affijn door het boek besloot ik mijn cakeballetjes te dopen in gesmolten chocoladeletters, want daar had ik er toch nog aardig wat van liggen. En ik moet eerlijk zeggen ze waren heerlijk en hier in huis een groot succes. Dus wie weet waag ik me nog eens aan de Candymelts.
Ondertussen word je nu op Marktplaats bedolven onder de 2e hands cakepop-sets. Maar goed zoals ieder nadeel een voordeel heeft, brachten de Cakepops me wel op een idee. Aangezien ik meer voor de hartige snack ben, vroeg ik me af of ik niet eens een Kaas-pop kon bedenken. Ik had nog een stapeltje oud brood liggen en in de koelkast keken een paar restjes kaas me zielig aan. Tada...idee!  Een heeeeeel makkelijk recept en meteen van je restjes brood en kaas af! Als dat geen Makkelijke Maandag is! En nog vegetarisch ook!

Ingrediënten:
4 sneetjes (oud) brood, mag bruin of wit zijn
2 dikke plakken kaas, welke maakt niet uit (ik gebruikte oude kaas en komijn)
1 ei
2 el melk
1 el gedroogde kruiden
1 tl paprikapoeder
P&Z

Bereiding:
Scheur de sneetjes brood in stukjes en gooi ze meteen in je keukenmachine (hopelijk heb je die!). Snijd de kaas in kleine stukjes en voeg die toe.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en maal alles fijn in de keukenmachine.
Proef of je het lekker vind, voeg anders nog wat van de kruiden toe.
Draai balletjes van de massa.
Verwarm een bakpan en voeg een klont roomboter toe.
Bak de balletjes in de roomboter.
Dien op als lekkere borrel hap met een saus van 2 el mayonaise en 1 tl mosterd.
Of gebruik de balletjes als vegetarische variant op gehaktballetjes bij een maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten