zaterdag 11 april 2015

Aspergetoastjes


Gisteren heb ik een uitgebreid verhaal gedaan over mijn favoriete groente; de asperge.
Vandaag deel ik een heel lekker recept van het Nederlandse aspergecentrum.

Aspergetoastjes (12 stuks)

De ingrediënten
4 witte asperges
4 groene asperges
50 g zachte boter
50 g geraspte belegen Edammer kaas
100 g gekookte achterham
4 sneetjes wit casinobrood
1 tomaat

De bereiding
Schil en gaar de witte asperges volgens basisrecept (zie gisteren)
en snijd ze in drieën.
 Blancheer de groene asperges.
Klop de boter tot hij lekker zacht is.
  Vermeng de romig geklopte boter met de kaas.
 Snijd de ham in smalle reepjes.
  Rooster de sneetjes brood en snijd ze in 3 reepjes.
 Besmeer de toast met de kaasboter.
 Strooi er wat ham op en leg er enkele stukjes asperge en een fleurig reepje tomaat op.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten