vrijdag 3 april 2015

Chocolade-ei-paaskoekjes



Heel leuk die paaseitjes, maar voor je het weet kom je er weer in om en blijven ze na de Pasen weer heel lang liggen. Hier daarom een handige tip om je chocolade paaseitjes te verwerken in heerlijke koekjes. Je maakt ze in een handomdraai. Heb je net even wat anders bij de koffie!

Ingrediƫnten:
125 gr zachte boter
75 gr basterdsuiker
snufje zout
2 el melk
185 gr bloem
chocolade paaseitjes naar keuze

Bereiding
Roer de boter en de suiker met een snufje zout tot een cremige massa.
Roer er de melk bij.
Zeef de bloem boven het mengsel en roer erdoor.
Kneed alles tot een stevige bal en laat di e1 uur in de koelkast opstijven.
Zet de oven op 175 graden.
Haal het deeg uit de koelkast.
Vorm uit het deeg de ronde koekjes en leg die op de bakplaat.
Schuif in de oven en laat 15 minuten bakken.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze eerst even 5 minuten afkoelen.
Snijd de paaseitjes voorzichtig doormidden en leg die op de koekjes. De onderkant van de eitjes zal ietsje smelten, maar dat geeft niet. Laat de koekjes verder afkoelen.
Ik strooide er nog wat poedersuiker over, maar dat hoeft uiteraard niet.
Lekkere Pasen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten