donderdag 9 april 2015

Koolrabi-wortelsoep


Het is weer tijd voor de koolrabi, een vergeten groente die gelukkig wel weer te vinden is bij de groenteboer. Hij smaakt heel lichtjes naar radijs, maar is friszoeter van smaak en zeker niet bitter. Zorg wel dat je een mooie verse koolrabi met daaraan nog het blad koopt, dan is ie lekker vers. Het is een ontzettend makkelijke groente. Je kan hem koken, bakken en stoven. En ik doe hem graag in de soep!! Zoals deze hele makkelijke gebonden groentesoep. Voor jou misschien een smakelijke kennismaking met deze oerhollandse groente?


Ingrediƫnten
    200 gr wortels
    200 gr koolrabi
    1 kruimige aardappel
    1 ui
    1 teen knoflook
    1 tl gedroogde rozemarijn
    1 tl gedroogde tijm
    1,5 l water
    3 groentebouillonblokjes
     

Bereiding
1  Schrap de wortels en snijd ze in stukken van 2 cm dik. Schil de koolrabi en snijd die in blokjes.
    Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
2  Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
3  Doe een klont boter in een ruime pan. Voeg de ui en knoflook toe en laat even glazig worden. 
    Voeg de rozemarijn en tijm toe en bak even mee.
4  Voeg de stukjes wortel toe en bak zachtjes een paar minute door. Doe dan pas de koolrabi 
    en de aardappelblokjes erbij. Roer nog even door.
5  Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes
    doorkoken.

6  Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng vervolgens op smaak met peper en zout 
    en schep in 4 kommen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten